Etiquetes

, , , , ,

Fa una setmana ens fèiem ressò del manifest dels professionals del EAP Can Vidalet que posava de relleu el profund descontentament i malestar en què vivim i treballem els professionals d’atenció primària. Aquell post té més de 4000 entrades, l’adhesió individual a través de change.org ha estat signada per prop de 2.500 professionals i ja són 13 els EAPs que han enviat la seva adhesió a l’ICS i al Departament de Salut.

Sembla que alguna cosa es mou. Tard o d’hora havia d’aflorar el greu malestar de l’atenció primària de salut, que s’està covant des de fa anys. Els nostres polítics i gestors s’han atipat de fer declaracions buides sobre la importància de l’APS, però sistemàticament redueixen els recursos (d’un insuficient 18% del pressupost el 2010 a un insuportable 13,8% en l’actualitat) i el nombre de professionals (uns 3000 en total en els darrers anys).

Cal seguir empenyent per revertir aquesta situació, cal que més persones i més CAPs se sumin per manifestar el rebuig davant d’aquesta situació. Per això us convidem a signar l’adhesió individual i a registrar l’entrada d’una còpia del manifest al Departament de Salut i a l’ICS, si sou un centre de l’ICS, i al Departament de Salut i al vostre proveïdor, si sou un centre no ICS.

Aquesta versió del manifest és modificable de manera que cada centre pugui reflectir les seves especificitats. L’adhesió no implica unanimitat ni cal que tots els professionals del centre el signin. Un cop registrada l’entrada de l’adhesió, envieu una còpia als companys de Can Vidalet (rebelionprimaria@gmail.com) perquè en puguin tenir constància.

El pròxim 21 de març tindrà lloc una reunió dels professionals de l’EAP Can Vidalet amb els gestors de la seva zona. Voldríem aconseguir per llavors el màxim d’adhesions perquè la seva no és una reivindicació local, sinó que recull una situació generalitzada.

No podem seguir treballant al límit de les nostres possibilitats, no podem seguir pagant amb la salut dels ciutadans i amb la nostra pròpia salut el preu del desballestament de l’atenció primària. Sense una bona atenció primària el futur del Sistema Nacional de Salut està abocat al fracàs, a la ineficiència, a ser insostenible. No tenim cap poció màgica, “però sabem que no hi haurà sortida si no compten amb nosaltres”.

PODEU SEGUIR el moviment a facebook: https://www.facebook.com/rebelionaprimaria/  i a twitter: @rebelioprimaria