Etiquetes

, , , , ,

Volem començar aquest any 2024 recuperant els relats de l’Atenció Primària. I és que ens narrem precisament per retrobar-nos quan estem desorientades.

D’aquesta manera, tornem amb el concurs literari “Els diaris de l’Atenció Primària”, inaugurat el 2022 i inspirat en els Diaris de trinxera- una de les vies del FoCAP per mostrar l’activitat assistencial de les professionals de l’atenció primària-, on s’han narrat en diversos formats i extensions els relats quotidians que sorgeixen a les consultes.

Aquest any, us proposem que la temàtica dels mateixos faci èmfasi en els valors fonamentals de l’AP i en la importància del vincle entre els professionals i els pacients, amb la població, i entre els professionals de l’equip.  

A continuació trobareu les bases de participació pel concurs.

BASES DEL CONCURS

  1. ORGANITZACIÓ. El concurs està organitzat pel Fòrum Català d’Atenció Primària (FoCAP).

2. TEMÀTICA. Haurà d’estar relacionada amb una realitat viscuda a l’atenció primària, fent èmfasi en algun dels seus valors fonamentals i/o en la importància del vincle entre els professionals i els pacients, amb la població, i/o entre els professionals de l’equip. 

3. ÈTICA. Es preservarà l’anonimat de les històries i quedaran excloses totes aquelles en les que es produeixi una falta de respecte contra les persones.

4. ORIGINALS. Els treballs presentats hauran de ser inèdits i originals, que no hagin sigut premiats anteriorment així com tampoc siguin presentats de manera simultània en altres concursos. Podran ser escrits en català o castellà. Cada concursant podrà presentar un màxim de 3 relats.

5. PARTICIPANTS. Totes les persones treballadores del sistema públic d’atenció primària de la salut, incloses també les que actualment es trobin en situació de jubilació. No podran presentar-se els membres de la junta del FoCAP ni els editors del Diaris de Trinxera.

6. EXTENSIÓ. Els relats tindran una extensió màxima de 100 paraules, sense incloure el títol.

7. PRESENTACIÓ. Els textos s’enviaran per correu electrònic a la direcció microrelats.focap@gmail.com. L’assumpte del mateix serà “concurs de microrelats”. La presentació serà de forma anònima mitjançant el sistema de plica electrònica. El correu haurà de constar de dos documents adjunts en format PDF, amb les següents característiques:

  1. El microrelat signat amb el pseudònim. El nom del document serà: TÍTOL i PSEUDÒNIM.

2. Dades personals. El nom del document serà: DADES i PSEUDÒNIM. Haurà d’incloure les següents dades: nom i cognoms, pseudònim, correu electrònic i telèfon de contacte.

8. TERMINIS. El termini d’admissió dels relats començarà el dia 08/02/2024 i finalitzarà el dia 10/04/2024.

9. JURAT. Estarà compost per persones relacionades amb l’atenció primària. Tindrà plenes facultats per a la interpretació de les bases i la seva decisió serà inapel·lable.

10. CRITERIS. La valoració es basarà en funció de l’originalitat, la qualitat literària, l’adequació al tema i el respecte a la dignitat de les persones i la confidencialitat. Es posarà en valor l’orientació positiva del relat respecte l’atenció primària malgrat l’experiència descrita sigui negativa.   

11. PREMIS. Seran reconeguts un primer premi, un segon premi i tres mencions als millors relats. Al primer premi li serà atorgat un curs trimestral d’escriptura. Al segon premi li serà atorgat un curs d’escriptura de 3 hores. Les tres mencions rebran el reconeixement per part del jurat. La decisió del jurat es farà pública el 23/04/2024, a través del bloc i les xarxes socials del FoCAP així com per correu electrònic a les persones guanyadores. Es realitzarà el reconeixement públic dels relats premiats així com una lectura dels mateixos. La dispositiva serà inapel·lable i els membres del jurat seran revelats amb la mateixa. 

12. DRETS. El FoCAP es reserva els drets de publicació i difusió de tots els relats presentats, tant en el seu bloc com per una eventual publicació en paper dels mateixos. Les autores podran fer ús dels seus drets de la propietat intel·lectual dels seus relats fent menció a la presentació en el concurs.

La participació en el concurs suposa l’acceptació d’aquestes bases i l’incompliment de les mateixes o alguna de les seves parts donaran lloc a l’exclusió del certamen. El FoCAP es reserva el dret d’anul·lar la convocatòria si el nombre de relats es inferior al desitjable. 

Esperem les vostres històries!

Salut i relats!