Etiquetes

,

Avui, demà i dijous els treballadors i treballadores de totes els col·lectius del sistema sanitari públic català estan cridats a fer vaga.  La situació de precarietat de moltes treballadores, la sobrecàrrega assistencial i la dificultat per a donar un bon servei han portat a diversos sindicats a convocar una vaga a tot el SISCAT, tant a l’ICS com al sector concertat. 

Des del FoCAP cridem a la mobilització per a sacsejar un sistema que no pot seguir abusant dels professionals per a garantir el dret a la salut de la població. 

Les convocatòries de vaga són les següents:

  • 24 i 25 de gener Intersindical-CSC convoca tots els col·lectius del SISCAT
  • 25 i 26 de gener IAC-CATAC convoca tots els col·lectius de l’ICS
  • 25 i 26 de gener Metges de Catalunya convoca els metges de tot el SISCAT

També s’han convocat mobilitzacions diverses:

  • La Mesa Sindical de Sanitat (CATAC-CTS-IAC, CGT Alt Camp i Conca de Barberà, SAE, FTC-IAC, USOC, FAPIC, COS i Infermeres de Catalunya) i la Intersindical-CSC convoquen manifestació el 25 de gener a les 11h a la Plaça Sant Jaume per anar al Parlament de Catalunya, compta amb el suport de moviments socials com Marea Blanca
  • Metges de Catalunya convoca el 25 de gener a les 10h al Departament de Salut per anar a l’Estació de Sants
  • 26 de gener diverses accions descentralitzades
  • 28 de gener a les 11h concentació en defensa dels serveis públics a la plaça Sant Jaume

El personal d’Ensenyament també està cridat a la vaga el 25 i 26 de gener pel sindicat USTEC i les sectorials d’educació de CCOO i UGT.

Així mateix, avui es publica a Crític.cat una entrevista a la presidenta del FoCAP, Meritxell Sánchez-Amat, sobre les motivacions de la vaga i la situació de la sanitat pública.

Són temps difícils per als serveis públics i cal una resposta ferma per part dels professionals i la ciutadania. Mobilitzem-nos!