Etiquetes

, , , , , , , , , ,

Poster_FSCat2014_defEls dies 11, 12 i 13 d’abril el FoCAP participarà al Fòrum Social Català (FSCat) que aplegarà a la seu de Plaça Universitat de la Universitat de Barcelona més de 110 entitats socials, moviments i plataformes sota el lema “Un altre món possible ja s’està construint”.

El Fòrum Social Mundial va néixer a Porto Alegre (Brasil) el gener de 2001 amb la voluntat de ser un contrapoder al Fòrum Econòmic de Davos que es reunia aquells mateixos dies i planificava una globalització a l’esquena de la vida de les persones i, sovint, a costa de la seva vida. Han passat molts anys, moltes lluites i moltes convocatòries dels moviments socials a escala global i local. El Fòrum Social Català és la traducció a casa nostra d’aquest moment de trobada per compartir idees i projectes i pensar el món que volem construir.

El FoCAP participarà en aquesta edició amb un taller titulat “La nostra salut està en venda” on parlarem de la mercantilització de la salut i la doble dinàmica, de canvi cultural i de colonització de la salut per interessos econòmics, que l’està fent possible. El taller tindrà lloc dissabte 12 d’abril a les 16h a l’aula 2.3. Tanmateix la Plataforma per una Atenció Sanitària Universal a Catalunya (la PASUCat), de la qual el FoCAP forma part, farà un taller titulat “L’exclusió sanitària: comença el desballestament del dret a la salut al nostre país” (dissabte 12 d’abril a les 10h; aula 2.2).

El FoCAP vol estar present en el Fòrum Social Català perquè pensem que el sistema sanitari i una medicina centrada en les persones en un escenari de globalització, l’hem de construir entre tots i totes, amb una ciutadania informada i apoderada per a poder decidir re-apropiar-se de la seva salut. Creiem que els moviments socials, en aquest sentit, poden exercir de contrapoder davant l’imperi del mercat i dels diners.

Crida del Fòrum Social Català 2014
Programa definitiu del Fòrum Social Català
Cartell del FSCat 2014 amb totes les entitats participants