Etiquetes

, , , ,

Fa pocs dies el FOCAP mostrava la seva preocupació per les persones sense sostre i es feia ressò d’algunes experiències d’atenció dirigides a elles, i ara ens arriba aquesta invitació que us volem compartir:

El divendres 9 de juny, a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Gràcia, es farà la jornada El sensellarisme a Gràcia. Com afecta la salut viure al carrer, organitzada pel projecte ‘Ningú dormint al carrer a Gràcia’[1] de la Taula de Salut Comunitària Benestar i Barri Vila-Grassot (Taula BiB).

Durant tot el matí s’abordarà la realitat del sensellarisme a Barcelona i específicament al districte de Gràcia. Es parlarà dels motius que porten una persona a començar a viure al carrer i es presentaran experiències d’intervenció ja existents.

A la primera taula, professionals de l’àmbit de la salut parlaran sobre l’atenció sanitària a persones sense llar, experiències existents a Barcelona i la realitat al districte. El CAP Larrard presentarà el protocol d’atenció sanitària a persones sense llar en l’atenció primària que tot just es comença a aplicar. L’hospital de Sant Pau exposarà les dificultats que es troben quan atenen una persona que viu al carrer i cal donar-li l’alta hospitalària.

L’hospital de Sant Pau exposarà les dificultats que es troben quan atenen una persona que viu al carrer i cal donar-li l’alta hospitalària. Aquesta primera taula es completarà amb les visions de metges i metgesses de família que parlaran sobre com afecta viure al carrer a la salut de les persones sense llar i sobre com es vol incidir políticament en aquesta qüestió per comptar amb més recursos i protocols d’actuació.

La segona taula ampliarà el focus per saber més sobre el sensellarisme, les seves causes i propostes d’acció. En aquest sentit, el centre Heura i el Servei d’Atenció Social al Sensellarisme a l’Espai Públic a Gràcia parlaran sobre aquesta problemàtica al districte i la Taula BiB explicarà el projecte comunitari ‘Ningú dormint al carrer a Gràcia’ i els reptes que es planteja. Per la seva banda, des de la fundació Arrels s’explicarà la proposició de llei catalana de mesures transitòries i urgents per fer front al sensellarisme de carrer que actualment s’està treballant al Parlament de Catalunya.

La jornada conclourà amb el testimoni en primera persona d’una persona que ha viscut al carrer.

La jornada s’adreça a professionals de la salut i de l’àmbit social així com als veïns i veïnes de Gràcia i de la resta de la ciutat que hi estiguin interessats. Esteu tots i totes convidats. Us hi esperem!


[1] ‘Ningú dormint al carrer a Gràcia’ és un projecte de la Taula de Salut Comunitària Benestar i Barri Vila-Grassot en el qual participen el centre Heura, Arrels Fundació, l’Associació de Veïns i Amics del Passeig Sant Joan, el grup de Salut de Gràcia i l’Associació Veïnal Vila de Gràcia, el Departament de Serveis Socials d’Intervenció Social a l’Espai Públic, el Districte de Gràcia, el CAP Larrard, el CAP Pare Claret i el CAP Vila de Gràcia.