Ja fa uns dies que s’ha posat en marxa la campanya #Rescatemlasalut per a demanar accions urgents i efectives contra la precarització de la sanitat pública que afecta el dret a la salut de la població. L’han impulsada una vintena d’entitats ciutadanes i professionals que lluiten per la salut i la sanitat, entre les quals hi ha el FoCAP.

Us animem a participar-hi tant des dels vostres equips i entitats com des de les xarxes socials. Es proposen les següents accions:

– La campanya va començar a xarxes el 7 d’abril. Els materials i continguts, si en voleu participar i fer ús, es troben a la web https://www.rescatemlasalut.cat/ . La intenció és poder mantenir en circulació els diferents tuits i el vídeo fins el final de la campanya. Trobareu tota la informació detallada al web.

– Es fa crida a les professionals sanitaris a fer accions als centres de salut. En teniu propostes en aquest document. Destaquem l’encartellada als centres de salut pel dia 26 d’abril. Per la distribució dels materials (tríptics, cartells, etc.) podeu entrar i omplir aquest formulari, us els faran arribar a l’adreça que indiqueu.

– L’acte final de la campanya serà el dia 8 de maig a les 17h a la Filmoteca de Barcelona (Plaça Salvador Seguí, 1-9). Aquest dia es planteja fer un acte mediàtic i d’incidència amb una concentració dels diferents col·lectius a la Plaça Salvador Seguí, una roda de premsa on parlaran tres representants de la campanya i l’estrena del documental Essencials que posa el focus en la situació actual del sistema sanitari català i en la importància de cuidar la salut de les persones més vulnerables. Pots reservar l’entrada gratuïta aquí.

Per estar al dia de les diferents accions al espais sanitaris podeu afegir-vos al grup de whatsapp https://chat.whatsapp.com/ENai3dYFFUf2sEUnZ4f4t4

Esperem i desitgem que entre totes puguem unir forces i defensar allò que és de justícia social: un sistema de salut públic i universal i unes condicions de vida dignes.