El nostre company i soci fundador del FoCAP, Albert Planes, ha estat distingit amb la medalla al mèrit sanitari Josep Trueta per la seva trajectòria professional. Aquesta distinció l’atorga el Govern de la Generalitat a proposta del conseller de Salut. Enguany, han rebut la medalla deu professionals més i també han estat distingides quatre entitats amb la placa Josep Trueta.

L’Albert ha exercit de metge de família durant més de trenta anys al poble de Sant Julià de Vilatorta, assignat a l’Equip d’Atenció Primària de Santa Eugènia de Berga, Osona, del qual ha estat director. També va ser director del Servei d’Atenció Primària d’Osona. A més de la seva tasca assistencial, ha estat president de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFIC) i de la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (SEMFyC). Actualment codirigeix la revista Actualización en Medicina de Familia (AMF), forma part del grup d’ètica de la CAMFIC i és membre de la Comissió de Garantia i Avaluació de l’Eutanàsia a Catalunya.

Ha estat company i mestre de molts de nosaltres, mostrant sempre un alt compromís amb l’Atenció Primària i el Sistema Públic de Salut, per als que ha treballat des de responsabilitats institucionals com també des d’espais reivindicatius com el FoCAP.

Persistent i infatigable, la seva persona representa en certa manera tota l’Atenció Primària i, en concret, la figura del metge de família de poble. Per això sentim una mica nostra la distinció i ha estat un honor que la nostra presidenta, Meritxell Sanchez-Amat, fos convidada a l’acte d’entrega de les medalles.

Enhorabona, Albert, estem orgulloses de lluitar al teu costat per una millor Atenció Primària i per un món més just.