Etiquetes

, , ,

Des del dia 21 de novembre, els metges de família i els pediatres de la Comunitat de Madrid estan en vaga per reclamar millores en l’Atenció Primària que impedeixin el seu desballestament definitiu. La vaga ha estat convocada i liderada pel sindicat mèdic AMYTS i ha rebut el suport de les 15 organitzacions professionals mèdiques d’Atenció Primària de Madrid i del Foro de Médicos de Atención Primaria.

No hi ha dia que no es vegi una manifestació o una assemblea davant un centre de salut que mostren el suport social a les protestes dels professionals. Després de la massiva manifestació del dia 13 de novembre, el dissabte passat, Marea Blanca ha convocat de nou milers de manifestants sota el lema «Sense sanitat pública no hi ha dret a la salut». Les 17 societats de Medicina Familiar i Comunitària que constitueixen la federació semFYC han expressat el seu suport i agraïment a través d’aquest comunicat i convida a tots els socis i sòcies a defensar el Sistema Nacional de Salut i l’Atenció Primària com a senyes indiscutibles de la identitat del nostre país.

Malgrat que els intents de manipulació i el maltractament que els ha donat el govern de la comunitat, fins al punt d’impedir l’arribada d’aliments al comitè de vaga tancat a la seu de la Conselleria, la pèrdua de sou i el desgast físic i emocional que comporten tants dies de vaga, estan decidits a seguir, convençuts que si cau l’Atenció Primària caurà tot el sistema públic, com un dominó, perquè és la base del sistema i de la salut de la població. Ho ha anunciat el sindicat convocant aquest diumenge, en una concentració davant la Conselleria d’Hisenda.

La intenció d’acabar amb l’Atenció Primària entesa com a universal, accessible, longitudinal i de qualitat està present en la resta de comunitats autònomes que segueixen les directrius dels cercles de poder econòmic i els lideratges neoliberals. Hi ha motius per dir PROU i rebel·lar-nos a tot arreu seguint l’exemple de Madrid.

Per això FoCAP se solidaritza amb les professionals en vaga i amb la societat que els dona suport. Per això, les membres de la junta del FoCAP i algunes sòcies fem una donació a la caixa de resistència. Fes també la teva aportació!