Etiquetes

, , , ,

El proper dijous 5 de maig a les 9.30 h el FoCAP, juntament amb Amnistia Internacional, Marea Blanca, Medicus Mundi i Rebel·lió Atenció Primària, hem convocat una roda de premsa davant del Parlament, coincidint amb la reunió de la Comissió de Salut, per anunciar el llançament de la campanya 25% Atenció Primària JA. Es tracta d’una campanya unitària per reclamar que es destini com a mínim el 25% del pressupost de Salut a l’Atenció Primària a la llei de pressupostos de la Generalitat de Catalunya pel 2023. En aquest comunicat de premsa en donem més detalls.

El Govern de Catalunya desatén les recomanacions de l’OMS i Relators de les Nacions Unides, que insten als Estats a reforçar l’Atenció Primària, peça central del sistema sanitari. Aquestes organitzacions demanen destinar com a mínim el 25% del total de despesa sanitària, però als pressupostos de Catalunya per al 2022 només s’hi va preveure un 17%, sense un desglossament de les partides incloses.

El que volem és garantir l’augment progressiu del pressupost per a donar resposta a les necessitats de salut de la població i reconèixer la importància de l’atenció primària a través de l’augment de recursos materials i professionals.

Amb aquesta acció es vol cridar l’atenció dels diferents grups parlamentaris i buscar el seu compromís en la defensa del 25% en el procés d’elaboració i tràmit dels pressupostos de Salut. Es tracta d’un acte obert a tothom al qual us convidem a participar per donar-hi suport.

En aquest enllaç hi podeu trobar el manifest i els objectius de la campanya així com adherir-vos a aquesta, a títol individual o com a entitat. Us anirem informant d’accions futures que organitzem per donar suport a la campanya.