Etiquetes

, , ,

El 18 de novembre de 2021, a l’Ateneu Enciclopèdic Popular, es va celebrar un acte-debat sobre l’escolta, la presencialitat i la derivació en persones amb malestar emocional a l’Atenció Primària de Salut (APS).

Vàrem confluir professionals de l’APS, de la salut mental, gestors, ciutadania i activistes socials, en un debat obert i profund al voltant del tema dels malestars emocionals en persones adultes. Va ser un diàleg obert en el qual, sense barreres entre les ponents i les assistents, les paraules i les idees van fluir amb facilitat i la connexió es va produir amb rapidesa.

En acabar es van demanar més actes com aquell, més debats oberts, més espais compartits amb diferents visions i des de diferents angles d’observació. És per això que el FoCAP dona continuïtat a aquests espais en què, amb el nom d’Àgores, es pretén que siguin espais de cocreació de discurs, teoria i bones pràctiques.

I és en aquesta continuïtat que us anunciem la propera Àgora.

La pandèmia ha provocat una afectació transversal a tota la població que també de forma molt extensiva ha generat malestars emocionals. Malestars molt evidents en la població juvenil. Una realitat incomprensible, que els ha desbordat i ha trencat les seves rutines, les seves relacions habituals i els vincles. Aquesta fractura ha estat un factor contribuent en els malestars i situacions clíniques que avui observem. En una etapa del desenvolupament en la que el cos cobra una gran importància, l’absència de significat i relat en aquesta població provoca sovint que els malestars s’expressin i recaiguin en el cos. Perquè, què representa el cos a l’adolescència i en el context actual?

El Fòrum Català d’Atenció Primària (FoCAP), l’Associació Espanyola de Neuropsiquiatria (AEN Catalunya) i la Fundació Congrés Català de Salut Mental (FCCSM) proposem un diàleg obert sobre els malestars emocionals en la població infanto-juvenil. L’acte tindrà lloc el pròxim dia 29 de març de 2022 de 19 a 20:30 h a La Lleialtat Santsenca (C/Olzinelles 31. Metro Plaça de Sants). Comptarem amb la participació de pediatres d’APS, professionals de Salut Mental i del projecte Konsulta’m, i amb joves del barri. A tots ells se’ls ha proposat un primer diàleg a partir de les següents preguntes:

  • Quins han estat els efectes d’aquests dos anys de pandèmia en la població juvenil? Com ha travessat la pandèmia a l’adolescència?
  • Quins són els malestars que estem veient i vivint? De quina manera fan les demandes els i les adolescents, tant a les consultes com fora d’elles?
  • Quins abordatges s’estan realitzant…?
  • Què diuen els i les adolescents sobre el seu patiment i sobre com els podem acompanyar?

A continuació, s’obrirà el debat a les persones assistents que esperem que sigui molt enriquidor. Desitgem que l’acte sigui d’interès pels joves, els professionals i també per a les persones que treballen des de les comunitats per una millor comprensió del patiment emocional i una millor atenció sanitària.

La inscripció és gratuïta fins a omplir la capacitat de la sala i la podeu fer escanejant aquest formulari https://forms.gle/nqmPqhGhD25gX1jy8