Etiquetes

,

Fa uns dies ens assabentàvem que la Consellera Alba Vergés ha constituït el seu Consell Assessor de Salut.

Revisant la composició de l’òrgan assessor, s’observa que cap dels membres té actualment experiència professional en cap equip d’Atenció Primària (AP). Tampoc existeix representació de la ciutadania per ajudar a la consellera a deliberar sobre les polítiques sanitàries que han de marcar el camí a seguir en el futur.

Cóm s’entén això? Per què no hi ha cap metgessa ni infermera d’AP al costat de la Consellera per tal de “repensar i reorientar quin és el model de sanitat que volem”? Cóm és que l’AP no està present en l’esmentat Consell Assessor de Salut? I on és la ciutadania, que en última instància és qui rebrà les conseqüències d’una línia política o d’una altra? La cooperació de tots aquests agents socials esdevé imprescindible per modelar un sistema nacional de salut de qualitat.

Aquest gest de la Consellera, juntament amb la gravetat de la situació que estem vivint els professionals de l’AP, només té una lectura: no es valora suficientment l’AP en la sanitat del present ni es farà en la del futur.

És per això que des del FoCAP demanem a la Consellera que reflexioni sobre aquest fet i que tingui present que el pilar fonamental del sistema sanitari parteix d’una AP potent, forta i de qualitat; sense la qual, el model farà aigües i serà impossible que l’equitat, la longitudinalitat, l’accessibilitat, l’enfocament social i l’orientació a la comunitat sigui possible.