Etiquetes

, , ,

Presentació del document  “CONSIDERACIONS PER A UN ABORDATGE SOCIAL I SANITARI DEL SUÏCIDI a propòsit del Codi Risc de Suïcidi”

Dia: Dijous, 31 de maig a les 18:30 h. Lloc: Seu de CAMFiC, carrer Diputació, 316. Barcelona.

Intervindran:

  • Mª Luz Talavera. Vicepresidenta del FoCAP
  • Elena Serrano. Metgessa de Família i membre del grup de treball del FoCAP
  • Lucía Delgado. Portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH)
  • Alberto Ortiz. Psiquiatre

Es tracta d’un document elaborat pel Grup de Reflexió i Acció del FoCAP que pretén reflexionar sobre l’atenció actual de les persones en risc de suïcidi i la principal iniciativa duta a terme a Catalunya en aquest terreny, el denominat Codi Risc de Suïcidi. Els autors donen continuïtat al document presentat fa dos anys ATENCIÓ A LES PERSONES AMB MALESTAR EMOCIONAL RELACIONAT AMB CONDICIONANTS SOCIALS A L’ATENCIÓ PRIMÀRIA DE SALUT  en el qual reclamen comprensions que tinguin en compte els factors socials i vivencials, i polítiques assistencials ancorades en la realitat comunitària i en el treball des de la subjectivitat de les persones per reduir els patiments i procurar un millor benestar material, físic i mental.

El Codi Risc de Suïcidi es basa en la premissa que la majoria d’actes suïcides són deguts a la presència d’una malaltia mental i estableix uns protocols de seguiment de les persones que han sobreviscut als intents d’autòlisi.

En els últims anys s’han manifestat nombroses veus a nivell internacional que posen en evidència la manca de consistència científica dels enfocaments de la salut mental de base biologicista i farmacològica.

Aquest document pretén aportar un conjunt de consideracions al voltant de la política de prevenció del suïcidi a partir d’incorporar els determinants socials tant en la seva comprensió com en la intervenció social i sanitària.