Etiquetes

,

El 8 de marc del 2017, les feministes argentines van proposar una vaga global de dones al crit de “ni una menos, vivas nos queremos”.

S’apropa de nou aquesta data i aquest any, tots els col·lectius feministes volen que es visualitzi que la situació de la dona encara es troba amb grans desigualtats. Es vol una vaga que vagi més enllà del món laboral, que agafi totes les esferes de la vida i arribi a tots els espais: espai de les cures, del consum, l’espai familiar, … La iniciativa es farà en més de 150 països. Per això es vol parar el consum, el treball domèstic, les cures, el treball professional, la universitat, etc., per demostrar que sense les dones no es produeix ni es reprodueix.

Alguns sindicats han convocat vaga tota la jornada, altres convoquen aturades de dues hores per torn. Qualsevol de les dues modalitats té cobertura legal i no hi ha obligació d’avisar amb antelació a l’empresa en cap cas. El moviment feminista convoca a les dones, però els sindicats també als homes.

El 8 M denuncia la desigualtat salarial, l’assetjament sexual, la violència masclista i la desigualtat entre homes i dones: MANIFEST 8 M CATALUNYA

En el següent vídeo podeu veure i escoltar la cançó que un grup feminista ha fet posant música i lletra a la desigualtat social i que ja porta més d’un miler de visualitzacions.

https://www.youtube.com/watch?v=2SDqzQujDWI

I els homes què han de fer? En el següent enllaç podeu llegir quin pot ser el seu paper en la vaga:

https://www.elsaltodiario.com/huelga-feminista/que-deben-hacer-los-hombres-papel-huelga-feminista-cuidados-8-marzo-trabajo

I, finalment, un article amb arguments de salut per participar en la vaga feminista en l’atenció primària:

https://www.elsaltodiario.com/huelga-feminista/apoyar-la-huelga-feminista-por-salud

Potser una vaga no canviarà el món però sí que pot ser un primer pas a fer-lo possible.

 

Imatge: El País