Etiquetes

, , , , ,

En els darrers mesos no paren de fer-se visibles signes d’un intens malestar entre els professionals d’atenció primària (Rebel·lió d’Atenció Primària, mobilitzacions a la regió Metropolitana Nord, manifest Enfortim Primària…). Aquest malestar fa temps que es va coent i té una relació directa amb la situació d’emergència vital en què es troba l’atenció primària. El FoCAP mateix va néixer quan un grup nombrós de professionals va percebre, ja el 2009, que la situació de l’atenció primària es deteriorava com a conseqüència de polítiques intencionades.

Quan es desballesta l’atenció primària l’efecte és directe sobre la salut de les persones i sobre la sostenibilitat del sistema sanitari.

Quan es desballesta l’atenció primària l’efecte és directe sobre els professionals perquè aquí la tecnologia fonamental és el temps i l’instrument de treball és la nostra persona. Quan retalles en atenció primària, retalles en temps i en persones, en el seu benestar emocional, en la seva il·lusió, en la seva motivació…

Ens han anat escaldant a foc lent i hem resistit molt, massa. Revertir la situació no serà possible sense la implicació dels professionals. La defensa del temps i les condicions de treball adequades per fer la feina que sabem fer i que la ciutadania necessita, passa per una mobilització professional massiva en defensa de l’atenció primària. En aquesta lluita ens acompanyen els moviments socials de forma cada cop més convençuda i compromesa. Si l’atenció primària mor, o es torna marginal, morirà la nostra capacitat per contribuir a la salut de les persones i la nostra vocació, morirà el sistema sanitari públic i el dret humà a la protecció de la salut.

El FoCAP és un d’aquests espais on articular la lluita per una atenció primària de qualitat, pública, amb professionals satisfets i compromesos amb les persones i amb la societat. El FoCAP pot fer més, pot tenir més força, estar més present, ser més actiu…, però per fer tot això necessitem ser més. Si vols que seguim treballant, si estàs d’acord amb el nostre ideari, si t’agrada la nostra feina i vols contribuir-hi, pots fer-ho de moltes maneres:

1. Fes-te soci/a de ple dret. Contribuiràs amb 20 euros anuals perquè el FoCAP pugui fer les seves activitats i tindràs veu i vot a l’assemblea general ordinària (anual).

2. Adhereix-te a l’ideari del FoCAP.

3. Ajuda’ns a donar-nos a conèixer i a difondre les nostres reflexions:

  • Si no estàs subscrit per rebre els posts, subscriu-te! Al blog del FoCAP (columna dreta a dalt) trobaràs com fer-ho.
  • Convida a subscriure’s amics i amigues enviant-los aquest post.
  • Envia els nostres posts a companyes i companys a qui pugui interessar.
  • Segueix-nos a Twitter (@_FoCAP_) i a Facebook (i convida-hi amics)
  1. Participa: