Etiquetes

, , , , ,

Ens fem ressò d’una entrada del bloc del grup d’ètica de CAMFiC en el que s’explica com l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) que impulsa el projecte Essencial no va acceptar una recomanació en què es proposava que “Els professionals sanitaris amb activitat assistencial no haurien de rebre informació directa sobre fàrmacs per part de les empreses que els comercialitzen ni tampoc presents o ajuts en formació de les mateixes”.

Els objectius de l’Essencial són: Promoure una pràctica clínica que eviti la realització de pràctiques que no aporten valor a la ciutadania i que, en conseqüència, millori la qualitat de l’atenció sanitària” i “Informar la comunitat professional i la ciutadania sobre procediments que, segons l’evidència científica i el consens d’experts, no aporten beneficis per a la salut”. Les recomanacions fetes pel grup d’ètica de CAMFIC entren de ple en aquests objectius.

També les xarxes socials han recollit la notícia i els comentaris de plataformes com nogracias i de professionals en twitter recullen aspectes relatius a:

– La necessària independència i valentia de les Agències públiques per “Compromís, honestedat per una clara lleialtat amb els pacients i la comunitat: “AQuAS pierde toda legitimidad. Solo recomendaciones que no vayan en contra de los intereses económicos de las sociedades científicas”, “Solo recomendaciones que no molesten”, “Por qué no se aceptan recomendaciones que aportan evidencia sobre eficacia y seguridad?”, “M’agradaria que l’agència de salut del meu país fos més valenta”, “Quan el que està en joc és la salut de la població les agències públiques han de fer posicionaments valents”.

– La importància de la independència no només de les Agències sinó també dels professionals: “En esta independencia deberíamos estar todos y todas de acuerdo. Por una Sanidad Pública independiente de los intereses comerciales de la industria farmacéutica”