Etiquetes

, , , ,

A proposta d’un grup de més de 70 organitzacions de la societat civil, i liderat per la Red de Denuncia y Resistencia al RD 16/2012 (REDER),  s’ha signat en el Congrés dels Diputats un Pacte polític i social en defensa d’un sistema de salut públic i universal. Han subscrit la proposta: PSOE, Podemos, En Comú Podem, En Marea, Izquierda Unida, Compromís, PNV, ERC, PDCAT, Nueva Canaria, y EH-Bildu. Han quedat fora del pacte PP i C’s.

A més dels diputats dels partits signants hi han assistit representants de les organitzacions que conformen REDER, semFYC, SESPAS, Médicos del Mundo, FADSP, ARI-PERU, Asociación de Enfermería Comunitaria, Amnistia Internacional, CEAR, CCOO, Consejo General de Trabajo Social, ODUSALUD, Oxfam-Intermón, PASUCAT, Red Acoge, SOS Racisme i UGT.

REDER es va crear per denunciar la reforma sanitària portada a terme pel PP fa 5 anys. El RDL 16/2012 va trencar el consens sobre sanitat que hi havia fins aleshores. El pacte signat ha evidenciat que la majoria política i social segueix defensant sanitat pública i solidària.
Imatge obtinguda de: https://reder162012.org/