Etiquetes

, , ,

La Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) ha posat en marxa una interessant iniciativa. Es tracta del Mapa del Sistema Sanitari de Catalunya, o el Mapa de les retallades, que recull dades a partir del 2011 (any que l’ex conseller Boi Ruiz va aplicar la tisora sense contemplacions) amb l’objectiu de visualitzar l’impacte de les disminucions pressupostàries i les respostes que des del moviment veïnal s’han articulat com a protesta per la greu incidència en els barris.

El mapa donarà informació de l’Atenció Primària, Hospitals, Serveis d’Urgències i Atenció Especialitzada.

En una primera fase s’han introduït les dades de l’Atenció Primària i en posteriors fases s’entraran les de la resta d’àmbits. S’han fet sevir fonts oficials, bàsicament de la Central de Resultats del Departament de Salut, que es mostren en forma de diferencials entre els anys 2011 i 2014. Es refereixen tres categories: 1. Població atesa, 2. Visites per dia i 3. Llocs de treball, que estan desagregades per cada un dels Equips d’Atenció Primària (EAP) de tot Catalunya. Clicant sobre el mapa es poden obtenir les dades corresponents.

Els moviments veïnals es reflecteixen a l’apartat Campanyes Ciutadanes. S’ha començat a mostrar ja alguna informació, de moment de Badalona, Sabadell, l’Escala i l’Hospitalet de Llobregat. Per exemple, en una de les entrades per Sabadell es pot veure:

  •  Campanya: No al tancament dels CAP a l’estiu
  • Territori: Sabadell
  • Àmbit: Atenció primària
  • Entitats: AAVV de la Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell
  • Any: 2015-2017

De cara el futur seria interessant que s’incorporessin també els moviments dels Centres d’Atenció Primària i que no es basi només en la informació oficial, sinó que contempli també altres fonts de dades provinents dels professionals i equips.

Benvingut aquest mapa, que ens permet localitzar de manera gràfica i àgil informació de cada EAP i dels diversos moviments de protesta ciutadana.