Etiquetes

, , ,

El treball artesà dels professionals de l’Atenció Primària en el patiment emocional. La complexitat i la grandesa del dia a dia. (El treball artesà dels professionals de l’AP.pdf)

Aquest és el títol de la conferència  que la companya Mª José Fernández de Sanmamed va fer a la III Jornada de Benchmarking en Salut Mental a l’atenció Primària de l’ICS. Recuperem la salut mental celebrada a Barcelona el passat dia 23 de març i organitzada pel Grup Tècnic de Salut Mental.

La conferència es va basar en dos documents del FoCAP:

Atenció a les persones amb malestar emocional relacionat amb condicionants socials a l’Atenció Primària de Salut, que és el fruit del treball d’un grup de reflexió i acció que el FoCAP va posar en marxa fa dos anys.

I Diaris de trinxera on, como diu en la seva presentació, s’hi poden trobar històries tristes, històries tendres, gestos petits que fan veure la importància de les persones al costat de les persones… El nom «diaris de trinxera» vol recollir aquesta idea de ser en primera línia, de rebre tota la complexitat, les dificultats i la duresa del dia a dia. Significa el lloc on es produeix el contacte, on es toca de peus a terra, on es pot veure la realitat