Etiquetes

, , , , , , , , , ,

c0abb494d46197e6ddca47aa06591d7cPubliquem l’escrit d’un grup de companys, que prefereixen guardar l’anonimat, en relació a les interminables oposicions de l’ICS. En altres ocasions n’hem parlat (Oposicions ICS, propòsit d’esmena), però n’hem de seguir parlant perquè els despropòsits segueixen i estan afectant la vida de moltes persones.

“Fa ja gairebé 6 mesos, el passat 19 de juny, es va realitzar la primera prova d’oposicions per a places de medicina de família (42), pediatria (8), infermeria (135), llevador, auxiliar, administratiu i zelador a l’Institut Català de la Salut. En aquesta última convocatòria (RESOLUCIÓ SLT/2623/2015 de 12 de novembre de 2015) per a personal estatutari de l’ICS, el procés selectiu consisteix en la realització de 4 proves, a diferència de la realització d’una única prova per a les vuit convocatòries realitzades anteriorment (la darrera el 2010). A dia d’avui, 11 de novembre de 2016, s’han realitzat dues de les proves que avaluaven coneixement teòric i coneixement de la llengua catalana i castellana, quedant exclosos de la convocatòria els professionals que no van superar la nota de tall. Actualment centenars de professionals de cada categoria estan pendents de la convocatòria per a la realització de la tercera prova (que pretén avaluar el coneixement pràctic a través d’un examen escrit …) i la quarta i última prova que va adreçada a acreditar les “competències” ? de cada categoria corresponent. Però a dia d’avui, encara no s’ha publicat cap informació al respecte i només queda un mes i mig per acabar l’any… o és que potser serà l’any que ve?

Com a professionals d’aquesta empresa, volem complir amb la MISSIÓ de l’ICS de “donar una atenció d’excel·lència a la població” i malgrat les adversitats i la precarietat d’alguns contractes, així ho intentem fer en el nostre dia a dia a les consultes d’Atenció Primària, perquè la població no en té la culpa. Però no podem banalitzar i deixar passar la nostra indignació vers el menyspreu que sentim per la falta de serietat a l’hora de convocar als aspirants a la darrera prova per accedir a un número de places que en el fons, són irrisòries. Com ja es deia en un post anterior, són moltes les persones les que han estudiat durant mesos a contrarellotge (doncs comparativament hi ha hagut menys temps que en altres ocasions) i han vist afectada la seva vida familiar i laboral, ja que no disposar de tota la informació, impedeix l’organització i planificació no només de la vida i el temps de cadascú, sinó també del correcte funcionament dels equips; ja que com a professionals de la salut, també treballem a les nits i els caps de setmana i tenim la obligació de garantir les cobertures i el correcte funcionament de l’atenció continuada. Hi ha moments que es fa difícil conviure amb tantes incerteses, per això demanem: Quan serà la següent prova…o és que potser no hi haurà última prova? Mentrestant, si us plau, recordem-ho: els professionals sanitaris també som persones, també tenim uns VALORS…

Imatge: ambullsdemestre

Anuncis