Etiquetes

, ,

portadaAhir va tenir lloc la presentació del llibre Diaris-de-trinxera-el-nostre-dia-a-dia. Una realitat invisible, que recull els 50 relats més llegits del blog diarisdetrinxera.

Era el dia de Sant Jordi del 2012 quan apareixia la primera història publicada al bloc. Des de llavors més de 40 persones diferents han escrit més de 250 històries. Històries ben diverses que ens donen una visió d’allò que és l’atenció primària al nostre país i de la vivència dels seus i les seves professionals.

A les històries s’hi pot trobar històries tristes, històries tendres, gestos petits que fan veure la importància de les persones al costat de les persones. Però també històries dures, de poca sensibilitat per part dels professionals, de dificultats amb les persones que atenem. I s’hi evidencien les dificultats del treball a l’atenció primària i les dificultats que les persones responsables de la gestió hi afegeixen sovint amb idees allunyades de la realitat de la gent. I es veuen actuacions que transgredeixen l’ètica i altres que gairebé ratllen la perfecció. També hi ha el reflex dels problemes derivats de la crisi i de les malalties per a les persones.

El nom «diaris de trinxera» vol recollir aquesta idea de ser en primera línia, de rebre tota la complexitat, les dificultats i la duresa del dia a dia. Significa el lloc on es produeix el contacte, on es toca de peus a terra, on es pot veure la realitat… On no són (ni volen ser) els que prenen decisions.

El conjunt de les històries fan una bona fotografia d’aquesta realitat i creiem que poden ajudar a reflexionar a tothom, pacients, professionals i gestors.

Volem agrair el suport de les persones que ens llegeixen que des del seu inici ja han fet prop de 70.000 visites.