Etiquetes

, , , ,

31 maig 2016-10El dia 31 de maig es va presentar el document Atenció-a-les-persones amb malestar emocional relacionat amb condicionants socials a l’atenció primària de salut. En l’acte van intervenir: Nani Vall-llossera, presidenta del FoCAP, Lluís Isern, coordinador del projecte SEPAC (Suport emocional a persones afectades per la crisi) i membre de la Fundació Congrés Català de Salut Mental,  Elena Serrano, metgessa de família i coautora del document, i Josep Moya,  psiquiatra i coordinador de l’Observatori de Salut Mental Comunitària de Catalunya. Tots ells van remarcar la importància dels condicionants socials en la salut, la demanda que rebem a l’APS de persones amb malestar emocional i la importància de que s’abordi de manera saludable i no iatrogènica.

Durant l’acte es va projectar el vídeo realitzat per Montse Salgado, Gemma Torrell i Alba Martín “Malestar emocional, condicionants socials i Atenció Primària de Salut”    en el qual persones del carrer i professionals responen a les preguntes:

  • Què opines sobre la freqüència de pacients amb malestars relacionats amb condicionants socials i econòmics?
  • Coneixeu algú que tingui problemes econòmics que li hagin provocat o empitjorat un problema de salut?
  • Sap si ho han parlat amb algú, a nivell de la família o amics?
  • Quines opcions d’abordatge et planteges quan es presenten a la consulta?
  • Com vius aquest tipus de demandes?

hqdefault

El document ha despertat interès en professionals i mitjans de comunicació. Ha tingut més de 600 entrades des del nostre blog i ha estat recollit per:

Diari de la sanitat

Ara

RAC 1, programa No ho sé. Podcast de les 21h de l’1 de juny a partir del minut 43.