Etiquetes

, , , , , ,

El passat 7 d’abril, Dia Mundial de la Salut, naixia el Diari de la Sanitat, un nou mitjà iniciativa de la Fundació Periodisme Plural que també és responsable d’altres projectes com el diari digital Catalunya Plural en el marc de eldiario.es, el Diari de l’Educació i el Diari del Treball.

Donem la benvinguda a Diari de la Sanitat. Ens calen espais com aquest de reflexió pausada, rigorosa i plural per debatre, denunciar i pensar el model sanitari que volem, el lloc que volem donar a la medicina en la nostra vida  i en la nostra organització com a societat, i la salut a què volem aspirar.

També volem agrair que el nou mitjà considera l’atenció primària clau per a fer efectius la defensa del dret a la salut i el bon funcionament del sistema sanitari públic. Queda palès en l’ampla representació de persones vinculades a l’atenció primària dins el Consell de Mecenes, en la visibilitat que es vol donar a les veus de l’atenció primària en el seu contingut i en la participació del FoCAP en l’acte de presentació que es va fer al recinte modernista de l’Hospital de Sant Pau. En la seva intervenció, la presidenta del FoCAP, Nani Vall-llossera, va enumerar diferents factors que fan difícil explicar l’atenció primària i que el seu valor objectiu sigui comprès per la ciutadania i el sector sanitari. També va destacar la importància que els professionals d’atenció primària puguin seguir al costat de les persones en els seus processos d’emmalaltir viure i morir, curant, alleujant i acompanyant amb les millors condicions possibles i aprofitant al màxim les seves capacitats.