Etiquetes

, , , , , ,

oms diabetisDes de l’any 1950 el dia 7 d’abril se celebra el Dia Mundial de la Salut en commemoració de la fundació de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Aquest any l’OMS dedica el dia a la Diabetis una malaltia en progressió, especialment en països de renda baixa i mitjana, i responsable 1,5 milions de morts el 2012, especialment també, en població de renda baixa i mitjana.

Aquest dia també tindran lloc moltes altres accions de denúncia i reivindicatives relacionades amb la salut.

Moltes entitats agrupades en l’European Network against privatization and commercialization of Health and Social protectionen denunciaran la mercantilització i privatització de la salut i la protecció social. En especial el projectat tractat de lliure comerç TTIP.  Gràcies a les polítiques nacionals i europees de les darreres dècades, cada cop més empreses, molts cops transnacionals, comparteixen el que s’ha anomenat “el mercat de la salut”. Alhora, moltes estructures que atenen a la població no disposen de recursos econòmics. A Barcelona es farà un acte de protesta davant la Delegació de la Comissió Europea per a Catalunya i Illes Balears.

europainermeres

La comissió de crisi de prescripció infermera organitza una jornada de visibilització infermera. Les infermeres volen acostar al ciutadà a la situació d’emergència que està vivint el sistema sanitari des que es va aprovar el Reial Decret estatal de la prescripció infermera. Es vol apressar al Govern català que aprovi la normativa consensuada amb el col·lectiu infermer, per tal que ajudi a millorar l’emparament legal de les infermeres en l’exercici de la seva pràctica professional.

A més, es presentarà en societat el diari de la sanitat, una iniciativa de Periodisme Plural que, des del periodisme independent,  pretén donar informació sobre tot allò que passa al nostre sistema sanitari i oferir espais d’opinió i reflexió sobre salut i sanitat.

diari de la sanitat

I molts més actes als quals us animem a participar.