Etiquetes

, , ,

Les infermeres catalanes s’han organitzat, arrel de l’entrada en vigor del Reial Decret el desembre de 2015, sota el marc de la comissió de crisi de la prescripció infermera. Aquesta comissió està formada per més de 50 entitats, entre elles el FoCAP, a més a més de col·legis professionals, facultats i escoles universitàries, associacions i societats científiques, sindicats i associacions professionals, organitzacions sanitàries i socials.inermeres

Aquesta comissió té com a objectiu principal aconseguir que el Departament de Salut acomplexi amb el compromís contret l’1 de juliol de 2015, d’elaborar un redactat de text normatiu pel desplegament de la prescripció infermera a Catalunya. A més a més,  d’ informar i d’acompanyar a les infermeres i infermers catalans davant la situació creada de desemparament legal de la pràctica infermera creada pel Reial Decret. La pràctica infermera necessita d’un emparament legal per dur a terme una pràctica consolidada i integrada en la prestació dels serveis de salut a Catalunya. A la pràctica infermera duta a terme fins ara no podem renunciar-hi si volem garantir la seguretat de les persones i una atenció de qualitat.

Per tots aquests motius s’ha organitzat una Jornada pel proper 7 d’abril a Barcelona, coincidint amb el Dia Mundial de la Salut. En aquesta jornada de visibilització infermera, les infermeres volen acostar al ciutadà a la situació d’emergència que està vivint el sistema sanitari des que es va aprovar el Reial Decret estatal de la prescripció infermera. Volem apressar al Govern català que aprovi la normativa consensuada amb el col·lectiu infermer, per tal que ajudi a millorar l’emparament legal de les infermeres en l’exercici de la seva pràctica professional.

Des del FoCAP ens afegim a aquesta crida!

Us convoquem davant de la catedral de Barcelona el dia 7 d’Abril a les 10.30h.

Pel futur del sistema de salut, pel futur de les infermeres, pel teu futur, …

No hi faltis!!