Etiquetes

, , ,

En relació a la compareixença parlamentària del nou conseller Toni Comín l’11 de Febrer, el Dr. Joan Benach i Alba Llop , investigadors del GREDS-Emconed van publicar l’article  Cal definir de nou el model de salut o cal definir un model nou? que, a grans trets, subscrivim i que atorga a l’atenció primària una posició protagonista que compartim i defensem.

L’article ens apropa al discurs del nou conseller, amb diferències substancials respecte al de seu predecessor, Boi Ruiz, i posa en evidència l’ambició, la inconcreció i la dificultat per a posar en pràctica les seves propostes en una legislatura que, en principi, ha de ser curta. 

Joan Benach i Alba Llop fan també una important reflexió de fons en distingir entre privatització i sanitat-publica-a-debatmercantilització del sistema sanitari, per a destacar que l’important no és tan sols si la titularitat de qui presta el servei és privada o no, sinó, sobretot, si de la prestació del servei sanitari se’n treu (algú) benefici econòmic. El primer (la titularitat privada) seria el que clàssicament s’entén per “privatització”; el segon (que de l’atenció sanitària algú tingui benefici econòmic) seria la “mercantilització”.

Foto obtinguda de: in.directe.cat

Anuncis