Etiquetes

, , , , , , , ,

images“Un professional és aquell que és capaç de fer una promesa d’ajuda, de mantenir aquesta promesa i fer-ho en el millor interès del pacient. Ser un profesional és acceptar la confiança que el pacient ens ha de donar com un imperatiu moral”.     Edmund Pellegrino

Aquesta frase ens recorda dos pilars bàsics de la nostra tasca diària, el concepte d’ajuda i la confiança depositada en el professional. Amb aquest punt de partida, volem convidar-vos a reflexionar sobre un dels aspectes que genera més controvèrsia en els equips i amb les institucions, la Direcció Per Objectius (DPO).

Jornada Focap 12 novembre 2015 16-20h

Centre Cívic Cotxeres de Sants

Per a més informació clica aquí

Les DPOs a debat

En aquesta jornada us proposem una anàlisi  d’aquesta qüestió des de diferents perspectives i disciplines, com l’ètica, l’economia de la salut, la medicina i la infermeria. Pretenem analitzar com les DPO ens poden influir en la pràctica diaria. Podem considerar els indicadors existents com una eina per avaluar els professionals? Con pot condicionar al professional el fet de lligar aquests indicadors a uns incentius econòmics? Els incentius són sempre econòmics? Podem considerar que generen conflictes d’interès? Podem imaginar altres maneres d’avaluar las tasca dels professionals? Per què es pot pensar que cal aquesta avaluació? El complir amb els objectius pot condicionar-nos a deixar de fer altres coses?

En aquest camí ens acompanyaran:

  • Núria Fabrellas. Infermera i professora a la UB
  • José Martín Martín. Professor d’Economia de la Universidad de Granada i professor associat de l’Escuela Andaluza de Salud Pública.
  • Javier Padilla. Metge de família  i comunitat, màster en Salut Pública i en Economia de la salut. Co-autor del blog “Médico crítico”
  • Marcel Cano. Filòsof i professor d’Ètica de la UB

Prèvia a la jornada volem obrir un procés de reflexió que permeti enriquir encara més el debat. Es tractarà d’un debat virtual que s’iniciarà el dia 30 d’octubre.

INSCRIPCIONS AQUI


.