Etiquetes

, , , , , , , ,

https://i2.wp.com/www.abadiadigital.com/wp-content/uploads/2014/11/raton-clic1.jpg

BMJ Open va publicar el 2012 l’estudi  Computer templates in chronic disease management: ethnographic case study in general practice que analitza i demostra com el disseny de la història clínica informatitzada influeix en la pràctica clínica a l’atenció primària, a partir de l’observació de les consultes de 36 infermeres.

L’estudi conclou que el disseny de les pantalles de la història clínica condiciona no només què es fa a les consultes, sinó també la definició de les malalties cròniques i les cures que s’hi han de donar i dóna un nou significat al concepte de pacient i de professional.

Segurament nosaltres també percebem aquests canvis que la història clínica informatitzada i pantalles com la de la “intel.ligència activa” de l’e-cap estan suposant per la pràctica diària, en detriment d’altres aspectes no estandaritzables de l’atenció a les persones.

Cal que estem atents perquè la història clínica informatitzada, una eina al servei dels pacients i dels professionals, no esdevingui un fi que desviï el focus de la millor atenció de les persones.

Aquí podeu trobar un resum de l’article en castellà, que ens ha facilitat la nostra companya Mª José Fernández de Sanmamed

Anuncis