Etiquetes

, , , ,

“Estem en una situació d’emergència i hem de fer alguna cosa”

Així comença l’entrada al bloc El pájaro que cruza del dia 6 de setembre titol.lat Ganemos el Sistema Sanitario Público en España. Pablo Simón Lorda, l’autor del bloc, fa una crida a ciutadans i professionals que estiguin preocupats i interessats en pensar el sistema sanitari públic del futur per obrir un procés de debat i construir propostes atrevides i viables.

Existeixen molts moviments que clamen per la defensa de la sanitat pública, i han aconseguit aturar processos de privatització com el de Madrid, però en general no han anat acompanyats de propostes de futur. Hi ha molts temes a debatre i a buscar-hi  respostes, com poden ser: la medicalització de la societat, la política farmacèutica, la política de salut pública, els models de gestió, cartera de serveis, la política d’investigació, la protecció de l’autonomia dels pacients, l’orientació de l’assistència, entre altres.

indianoNo ens podem quedar en la defensa d’allò que teníem, perquè no tot era bo (tecnificació, medicalització, ineficiència..). Es fa necessari anar a buscar una proposta de  sistema públic de salut adequat a les noves realitats i necessitats que pugui recollir les aspiracions de moviments ciutadans i professionals i permeti fer un pas endavant, de caire innovador, en les propostes polítiques.

Es farà una primera trobada a Madrid el dia 13 de desembre a la que poden assistir totes les persones interessades. Només cal enviar un correu a: ganemosssp@gmail.com

Hi assistirem representants de la junta del FoCAP.