Etiquetes

, , , , ,

cezanne-lac-annecyLa pintura de Cèzanne, comenta John Berger al seu llibre “L’aparença de les coses”, ens permet reconèixer com en la vida d’una persona comença i acaba un món visible, i que milions d’aquests mons visibles coincideixen en tants aspectes que, al mateix temps, construeixen el Món Visible. És a dir, ens aporta el valor, la complexitat i la unitat d’allò que percebem. Sense simplicar-la en un Tot. Perquè la visibilitat de les coses permet reconèixer-les i reconèixer consisteix a relacionar i ordenar. Aclara que ésser “cec” no només fa referència al que no veu, sino també a aquell qui va a la deriva. 

El proper 1 d’Octubre tindrà lloc la segona part de la jornada es va celebrar al passat Maig sobre l’atenció a pacients crònics. A través del debat virtual previ, i aquell dia de forma presencial, pretenem aportar altres mirades que ens permetin aprendre a reconèixer allò visible i allò invisible, a no anar a la deriva, en particular, respecte a l’atenció d’aquests pacients (a les seves famílies) en el seu entorn i en general respecte al nostre quefer diari.  

Per a tot això comptarem amb la participació de Juan Irigoyen (sociòleg i professor de la Universitat de Granada), Lina Masana (antropòloga i investigadora de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona), i Begonya Roman (filòsofa i professora d’ètica de la Universitat de Barcelona). Començarà la jornada a les 16h amb la intervenció de cadascun dels ponents i posteriorment el debat amb la participació dels assistents. El lloc serà: 

Sala d’actes del Centre Cívic Cotxeres de Sants de Barcelona. PLAÇA BONET I MUIXÍ, 7 BUS:30, 56, 57, 115, 157, M: Plaça de Sants (L1 i L5), RENFE: Estació de Sants​

Pots realitzar aquí la inscripció a la jornada. Les persones inscrites al debat virtual de la primera jornada no cal que ho facin de nou.

Per a qualsevol dubte/comentari estem disponibles a través del correu: focap2009@gmail.com

————————————————————————————————-
La pintura de Cèzanne, comenta John Berger en su libro “La apariencia de las cosas“, nos permite  reconocer cómo en la vida de una persona empieza y acaba un mundo visible y que millones de estos mundos visibles coinciden en tantos aspectos que, a su vez, construyen el Mundo Visible. Es decir, nos aporta el valor, la complejidad y la unidad de lo que percibimos. Sin simplificarla en un Todo. Porque la visibilidad de las cosas permite reconocerlas y reconocer consiste en relacionar y ordenar. Aclara que ser “ciego” no solo hace referencia al que no ve, sino también al que va a la deriva.
El próximo 1 de octubre tendrá lugar la segunda parte de la jornada que se celebró el pasado mayo sobre la atención a los pacientes crónicos. A través del debate virtual previo y ese día de forma presencial pretendemos aportar otras miradas que nos permitan aprender a reconocer lo visible y lo invisible, a no ir a la deriva, en particular, respecto a la atención de estos pacientes (a sus familias) en su entorno y en general respecto a nuestro quehacer diario.
Para ello contaremos con la participación de Juan Irigoyen (sociólogo y profesor en la Universidad de Granada), Lina Masana (antropóloga e investigadora de la Universidad Rovira i Virgili de Tarragona) y Begoña Román (filósofa y profesora de ética en la Universidad de Barcelona). Comenzará la jornada a las 16h con la intervención de cada uno de los ponentes y posteriormente el debate con la participación de los asistentes. El lugar será:
Salón de actos del Centro Cívico de COTXERES en Barcelona. PLAÇA BONET I MUIXÍ, 7
BUS:30, 56, 57, 115, 157, M: Plaça de Sants (L1 i L5), RENFE: Estació de Sants​
Puedes realizar aquí la inscripción a la jornada. Las personas inscritas en el debate virtual de la primera jornada no necesitan hacerlo de nuevo.
Para cualquier duda/comentario estamos disponibles a través del correo: focap2009@gmail.com

 

Anuncis