Etiquetes

, , , , ,

https://focap.files.wordpress.com/2014/09/7e114-pinya.jpgEn l’última entrada publicada el 30 de juliol, titulada SOS atenció primària alertàvem de la progressiva, lenta i dolorosa destrucció de l’Atenció Primària. Durant l’estiu qui més qui menys hem vist com un metge, o una infermera, o un administratiu havíem d’atendre els pacients de dos, tres, o fins i tot quatre consultes, obligats a fer una atenció de mínims i de supervivència, allunyada d’una atenció de qualitat i humana. S’han reduït encara més els horaris d’atenció als CAP i s’han tancat llits als hospitals, amb el conseqüent col·lapse dels serveis d’urgència. Tanmateix, el responsable de Salut, nega la major i parla dels mites de les llistes d’espera i es resisteix a comparèixer al Parlament, tot i que finalment ho ha fet avui.

El nostre sistema sanitari s’ha transformat en una caricatura grollera del que havia estat. Les mesures de suposada racionalització i sostenibilitat aplicades pel govern de l’estat i pels governs autonòmics han estat un rotund fracàs econòmic i sanitari. Malalts mal atesos, professionals extenuats, ciutadans exclosos, atenció inadequada en serveis inadequats. Els projectes de nous consorcis, la debilitació de la major i millor empresa sanitària pública (ICS), les concertacions amb empreses privades, els missatges equívocs que reben els ciutadans, dibuixen un futur immediat encara més dur i un futur a mitjà termini en què serà molt difícil recuperar un sistema públic, universal i de qualitat.

En aquest panorama no podem deixar de defensar allò que sabem que de veritat és beneficent pels ciutadans: un Sistema Nacional de Salut fortament basat en una atenció primària humana, accessible i resolutiva. Un sistema sanitari públic orientat a disminiur les desigualtats socials en salut, que sigui respectuós amb les persones, menys mercantil i que tingui consciència de servei i no de negoci com en l’actualitat. Molts sectors de professionals i ciutadans estan lluitant contra les mesures del govern i proposen alternatives.

El dia 6 de setembre tindrà lloc la JORNADA PEL DRET A DECIDIR SOBRE SALUT I EL SISTEMA SANITARI. PROPOSTA PER UN SERVEI NACIONAL DE SALUT DE CATALUNYA. Es una bona manera de posar les bases i trobar uns objectius comuns als múltiples moviments, inquietuds, grups i activitats que hi ha al llarg i ample de tot el territori. El Focap hi participarà, com sempre, fent sentir la veu de l’Atenció Primària i reclamant que només es pot recuperar/construir un sistema nacional de salut amb una Atenció primària suficientment dotada de personal, recursos econòmics i capacitat de gestió, i aplicada de la única manera que ha demostrat ser efectiva: acessible, longitudinal, integral i amb funcions de coordinació assitencial. Hi esteu convidats.

http://dempeusperlasalut.files.wordpress.com/2014/08/6senric2.jpg?w=200&h=280

 

Anuncis