Etiquetes

, , , , , ,

Fa mesos que el Departament de Salut dirigit per Boi Ruiz persegueix un “pacte” entre partits polítics, sindicats associacions de pacients, patronals, indústria i col·legis professionals amb la finalitat de beneir la seva política sanitària.

Segons informa El País el PSC es desmarca del pacte anunciant que no li donaran el seu aval. Abans, ja havien abandonat alguns partits polítics (CUP, ICV), els sindicats i alguna patronal de centres privats (ACES). D’aquesta manera es posa de manifest el rotund fracàs del conseller Ruiz per aconseguir un ampli suport polític i social a les seves polítiques així com el rotund fracàs d’aquestes. Estem més malalts i pitjor atesos que fa uns anys.

Cal un pacte per la salut basat en l’interès per les persones, les polítiques públiques, la gestió transparent i honesta, una reforma hospitalària que faci el sistema més sostenible i més segur, la fortalesa de l’atenció primària i comunitària i la desmedicalització. Les mesures neolliberals aplicades per aquest govern i els anteriors no funcionen més que per a uns quants. Per quan la fi de la sociovergència sanitària i del suport d’ERC al conseller? Per quan el cessament o la dimissió del millor conseller del negoci sanitari?

Anuncis