Etiquetes

, , , , , ,

Una residente de trauma en Medicina de Familia: Carta abierta a su Tutor de Primaria 

7d12dbe25ff607dd4a63608286c6d47c_thumb_ser-tutor.bmpUs recomanem la lectura de la carta que Alicia Ramírez, resident de traumatologia, adreça al tutor que ha tingut durant els dos mesos que ha durat la seva rotació per un centre d’atenció primària dins el programa de la seva especialitat a Andalusia.

La carta traspua la sorpresa que li causa la relació i el coneixement que es té de cada pacient a l’atenció primària i com de diferent és la pràctica clínica per la concepció de les persones en la seva integritat, el maneig de la incertesa i l’esforç per l’adequació en l’ús de recursos públics.

S’evidencia així el desconeixement de l’atenció primària que tenen la majoria dels metges que es formen i treballen en el sistema sanitari, malgrat que l’atenció sanitària que es fa a l’hospital n’és l’excepció. Per això creiem que dins la formació de totes les especialitats mèdiques i d’infermeria, la rotació per atenció primària seria fonamental per aprendre a tenir una visió més global i acurada de l’atenció a les persones i caminar cap a una atenció sanitària més coordinada i centrada en elles.