Etiquetes

, , , ,

https://i0.wp.com/www.agenciabaleria.com/02-fotos/mujertrabajadora.jpgEl Dia Internacional de la Dona d’enguany ha vingut marcat per les protestes contra el projecte de reforma de la llei de l’avortament del ministre Gallardón. Són moltes les veus que des de la comunitat científica (1, 2, 3, 4, 5, 6) i la societat civil (1, 2, 3) s’han aixecat contra aquesta mesura que atempta contra la salut de les dones i contra els seus drets i que, com ens recorda aquest post, és un problema de salut pública.

Però no només la reforma de l’avortament empitjorarà la salut de les dones, la pobresa té rostre de dona a escala global i local i aquest és el principal determinant social de la salut. També les retallades en les polítiques d’igualtat i en la lluita contra la violència contra les dones hi influiran, perquè com llegim en aquest article, les dones víctimes de violència en la parella tenen pitjor estat de salut que les que no l’han patit.

El dia de la dona és important igualment per denunciar la invisibilització de la contribució de les dones a les cures en salut i per fer evident que encara ens queda molt camí per recórrer fins a aconseguir que les dones tinguem els mateixos drets i oportunitats que els homes en tots els àmbits de la vida. També les professionals de la salut.

Anuncis