Etiquetes

, , ,

image1El Departament de Salut ha suspès la Jornada de Participació Ciutadana en Salut que s’havia de celebrar el dia 7 a la Pedrera. Era una mostra més de la política ficció que sovint fa el Departament de Salut. El seu discurs poc té a veure amb la realitat, en aquests cas ignorant i menyspreant els múltiples moviments socials i professionals que estan participant en temes de salut i política sanitària. Des del seu anunci es van aixecar veus crítiques -molt crítiques- com la de Clara Valverde. Diversos col.lectius havien convocat una concentració per protestar pel contingut de l’acte. Marta Ribas, diputada per ICV va formular unes preguntes al Parlament sobre política de participació i la idoneïtat dels ponents previstos. Cal fer una pregunta més: Quants dels polítics, gestors i professors d’universitat que opinen i dirigeixen la sanitat pública la utilitzen quan estan malalts? Quants coneixen el seu metge i la seva infermera de capçalera i fan cua als CAPs?

La potència i el ressò que han tingut les crítiques han aconseguit la suspensió de la jornada. Un petit pas que ens demostra que Sí que es pot! i ens ha d’animar a seguir en la crítica i en la protesta basada en la participació social.

El FoCAP participem amb les nostres opinions que expressem públicament i ens hem ofert a exposar als responsables sanitaris. Si pensen fer una altra jornada amb la sanitat real, la de les trinxeres, poden comptar amb nosaltres.