Etiquetes

, , , , , , , , ,

https://i2.wp.com/www.cronicaglobal.com/ca/img2/2013/12/peresoley02-1617.jpgRecentment el FoCAP ha fet arribar al nou director-gerent de l’ICS una carta per traslladar-li algunes consideracions sobre l’empitjorament de la qualitat de l’atenció sanitària, la pèrdua de pes de l’atenció primària pel que fa a competències i  pressupost, la retallada de llocs de treball i el deteriorament de les condicions laborals que dificulten cada dia més oferir una atenció primària de qualitat.

En el moment de començar la seva tasca li fem algunes peticions concretes:

1. Que retorni a l’APS totes les competències assistencials perdudes.

2. Que replantegi el model d’atenció continuada a partir de l’avaluació del model actual i utilitzant criteris d’accés, continuïtat i globalitat, a més a més dels econòmics. Cal assegurar que tot ciutadà pugui ser atès en primera instància per l’APS.

3. Que torni a substituir les absències de companys en situació de vacances, malaltia o permís. Que tingui en compte que l’esgotament dels professionals pot tenir greus conseqüències per als pacients.

4. Que doni autonomia de gestió real als equips i que no faci més projectes grandiloqüents, costosos i inviables. Sols cal dotar cada EAP d’objectius i pressupost, deixar llibertat per com s’utilitza i que els beneficis d’una gestió eficient reverteixin el l’equip.

5. Que ens escolti i dialogui per a trobar les millors solucions. Que creguin en nosaltres i ens respectin.

6. Que reverteixi la tendència de major pèrdua percentual de pressupost de l’atenció primària respecte la hospitalària, com a manera de contenir la despesa i millorar la salut de la població.

7. Que mantingui l’ICS com a empresa pública, que no vengui més “trocets”, que la reforci.

En aquesta línia el FoCAP s’ofereix a col·laborar per trobar solucions.

El contingut complert de la carta el trobareu aquí: Carta oberta Dr. Pere Soley

Anuncis