Etiquetes

, , , , ,

L’institut Municipal de Serveis Personals (IMSP) de Badalona, que gestiona dos centres de salut mental d’adults, dos centres de salut mental infantil i juvenil i un centre d’atenció i seguiment (CAS), ha elaborat una  Normativa_ Interna_ sobre la relació dels metges amb la indústria farmacèutica. Aquesta normativa neix de l’interès per defensar una pràctica més independent i transparent.

pegatina_5896 Avui dia és possible accedir fàcilment a través de la xarxa a articles científics i d’opinió. És coneguda la influència que exerceix sobre els metges la relació personal amb els “visitadors mèdics” (en realitat agents comercials) i l’efecte recordatori que tenen els petits objectes amb el nom d’un producte farmacèutic. Recordem el document que el Grup d’Ètica de la CAMFIC va fer el 2005 sobre Les relacions dels metges de família amb la indústria farmacèutica.

Celebrem la iniciativa de l’IMSP de Badalona i demanem que totes les institucions posin en marxa les pròpies normatives. Per quan una regulació a l’ICS?

A l’hora cal que tots els professionals defensem activament la nostra independència i honestedat.

Anuncis