Etiquetes

, , , , , ,

FOCAP2013 ha estat un any en què hem perdut molt. El 99% dels ciutadans s’ha fet més pobre, i els que ja eren molt pobres, s’han fet pobríssims. Això està afectant la seva salut, la seva expectativa i qualitat de vida i la seva felicitat. En aquest context, l’atenció sanitària i tots els pilars de la protecció social no han servit per a parar el cop, per a protegir qui més ho necessita. Lluny d’això, les polítiques neoliberals imposades pel govern de l’Estat i la Generalitat han fet que l’atenció sanitària sigui avui pitjor que fa un any. Hem deixat de facto milers d’homes i dones sense atenció sanitària per les mil-i-una traves administratives que s’han posat per atendre’ls. L’atenció primària ha reculat limitada per uns pressupostos cada cop més restrictius i més centrats en la despesa desbocada dels hospitals. I els professionals hem vist com es deterioraven les nostres condicions laborals i hem perdut llibertat i capacitat per a fer més i millor pels nostres pacients.

Al 2014 li demanem ganes i energia per a participar en la transformació d’aquesta situació, professionalisme per a fer millor la nostra feina i valentia per a no callar davant decisions que van contra la salut de les persones i per a desobeir quan calgui.

Des del FoCAP creiem que això és possible i necessari, també per la nostra salut, la nostra qualitat de vida i la nostra felicitat. Per això seguirem treballant. Confiem en ser cada dia més.

Us deixem amb els 10 posts més llegits del 2013:

1.      Ajuda’ns a denunciar els rètols de l’#ApartheidSanitari

2.      Suport a Enrique Gavilán

3.      Guia de desobediència al RD 16/2012

4.      Mou-te per les persones que no poden pagar

5.      A la caça del facturable

6.      El principi de justícia en el sistema sanitari

7.      Rutes assistencials o rutes comercials

8.      ICS, on vas?

9.      Retallades, cap a on aneu?

10.    CatSalut: directius blindats, treballadors precaritzats

*Títol extret del poema “Nuestra hora” de Pere Casaldàliga.