Etiquetes

, , , , , , ,

En aquest article la Milagros Pérez Oliva ens parla de com la deconstrucció de l’estat del benestar (canvis en legislació laboral, pensions o sanitat pública) s’està fent amb un cert èxit gràcies a la por de la gent, que ha disminuït la capacitat de resposta, i a que ha trobat un camp ideològic abonat.  El desballestament de la sanitat pública es presenta com una mesura inevitable i fins i tot justa, quan en realitat suposa la pèrdua de l’equitat, el principal valor del sistema públic.

Darrera els arguments econòmics sempre hi ha valors en joc. No ens deixem enganyar, la reducció de pressupost i personal de l’atenció primària (al voltant del 20%) i de la sanitat pública en general (al voltant del 15%) té al darrera la ideologia de la mercantilització de la salut: gestió privada de serveis públics, augment de concertacions i entendre la salut com a bé de consum, i per tant de negoci.

Creiem necessari participar d’aquest debat -batalla- de les idees a les consultes, a les entitats professionals i en organitzacions i entorns socials perquè allò que està en joc no és la sostenibilitat econòmica del sistema, sinó la justícia social.

Anuncis