Etiquetes

, , , , , , ,

https://focap.files.wordpress.com/2013/12/a71b1-lla2525c32525a7252bsida.jpgEl dia 1 de desembre se celebra el Dia Mundial contra la SIDA. El Departament de Salut de la Generalitat ha anunciat que vol promoure el diagnòstic precoç mitjançant la realització de proves en els centres d’atenció primària i  les farmàcies. En aquests moments a Espanya hi ha quasi mig milió d’immigrants en situació irregular, entre els que  hi hauria  entre 2700 i 4600 infectats. D’aquests només estarien diagnosticats el 66% i d’aquests, tractats el 80 %. Per seguir controlant l’expansió de la malaltia i frenar l’incipient augment de mortalitat, és imprescindible que els col·lectius més vulnerables, entre ells els immigrants irregulars, tinguin accés al diagnòstic i al tractament. Podrem atendre’ls als CAPs i podran fer-se la prova de diagnòstic ràpid a les farmàcies? Demanem instruccions explícites del Departament per assegurar que això es pugui fer.

El Focap vol unir-se a la celebració del dia mundial contra la sida amb la publicació d’un article científic que alerta de les conseqüències de l’aplicació del Real Decret 16/2012. Es preveu un augment de la morbimortalitat relacionada amb la infecció per VIH i un augment de despesa sanitària a mig-llarg termini, així com l’allunyament dels objectius de salut internacional.

Enllaç a l’article “Evaluación del impacto del nuevo marco legal sanitario sobre los inmigrantes en situación irregular en España: el caso de la infección por el VIH

Anuncis