Etiquetes

, , , , , ,

https://i0.wp.com/www.segurosafmediacion.es/wp-content/uploads/2013/07/seguro-de-baja-laboral-.jpgEl mes de juny el FoCAP va fer públic un document d’opinió crítica amb el Proyecto de Real Decreto de Gestión y control de la IT. També van ser crítics els sindicats i, en especial, la Federació d’Associacions d’Inspecció de Serveis Sanitaris (FAISS).

Ara el ministeri presenta un nou esborrany on reconeix les funcions de la Inspecció de Serveis Sanitaris, cosa que demanàvem en el nostre escrit, però segueix negant la competència del metge d’atenció primària per al control de les baixes i la decisió d’alta. Aquesta competència quedaria en mans de les mútues laborals. No s’ha modificat cap dels punts que signifiquen una pèrdua de drets per part dels treballadors malalts ni el dret d’accés a la totalitat de la història clínica per part de “metges avaluadors” de l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) i altres departaments (ISM) no sanitaris de l’Administració pública.

La FAISS, CCOO i UGT han fet de nou comunicats en contra del projecte.

Ens adherim i us convidem a donar suport a les peticions promogudes per la FAISS a través de la plataforma www.change.org sobre

–     l’ “alta presumpta però efectiva del pacient des de les mútues (enllaç), i

–      l’accés indiscriminat a la història clínica dels treballadors (enllaç)

en defensa de la justícia social, dels drets dels ciutadans i del Sistema Públic de Salut.

Anuncis