Etiquetes

, , , , , ,

Fa uns dies el director del CatSalut, Josep Maria Padrosa, feia pública la intenció de blindar els sous dels directius de la sanitat pública davant les retallades. Per aconseguir-ho es vol consolidar com a sou fix la part que fins ara estava condicionada a la consecució de certs objectius. Tots els treballadors públics vam veure retallada amb la Llei de Pressupostos de 2012 aquesta part variable de la nostra retribució.

En un moment en què les retallades estan afectant indefectiblement la qualitat de l’atenció sanitària que reben els pacients i en conseqüència estan deteriorant la salut de les persones, amb milers de treballadors del sector públic acomiadats, quan els professionals amb contracte estatutari hem perdut entre el 15 i el 20 % del nostre poder adquisitiu i les nostres condicions laborals es degraden, quan els contractes eventuals arriben a condicions properes a l’explotació, aquesta decisió és un escàndol.

A la porta giratòria entre la patronal del sector privat i els càrrecs polítics des d’on amb total impunitat prenen decisions que afavoreixen les seves empreses, ara s’afegeixen estratègies per blindar els seus sous.

Són aquest tipus de mesures les que ens fan desconfiar de la moralitat i de les intencions reals dels dirigents del CatSalut i de Boi Ruiz, paradigma del model de porta giratòria, respecte a la sanitat pública catalana.

Més informació