Etiquetes

, , , , ,

Des de la Plataforma per una Atenció Sanitària Universal a Catalunya (PASUCat), de la qual el FoCAP forma part, inicien una campanya per a recollir exemples de discriminació en l’atenció sanitària:

“Necessitem la vostra col·laboració per localitzar els centres sanitaris (CAP, CUAP, hospitals) que tenen cartells en què s’exigeix ​​la Targeta Sanitària ( TSI ) per ser atès, o en què s’amenaça amb facturar la visita urgent a les persones sense TSI.

Us demanem que aneu als centres sanitaris del vostre barri i feu una foto a tots els cartells amb aquesta informació, encara que estiguin repetits, i ens digueu en quin centre i en quina planta o servei es troben.

Envieu les vostres fotos a lapasucat@gmail.com.

A la PASUCat ens estan arribant fotos de cartells en diversos centres sanitaris públics, fins i tot en serveis d’urgències, a pediatria i a ginecologia-obstetrícia. Dins d’un mateix ambulatori hem trobat fins a cinc tipus de cartells diferents, fins i tot per les pantalles informatives dissuadeixen les persones sense TSI…

És indignant que entre tant cartell “informatiu” no n’hi hagi cap anunciant que les persones sense targeta sanitària SEMPRE tenen dret a ser ateses en cas d’urgència. Tampoc hi ha cartells anunciant el dret a ser ateses a les embarassades i als menors d’edat.

Volem fer un mapatge amb les fotos rebudes per exigir a la Generalitat la retirada d’aquests cartells, i que es faci una campanya d’informació sobre els drets a l’atenció sanitària de les persones sense permís de residència. També demanem que mai es denegui ni facturi l’atenció urgent, ja que és un dret que recullen les lleis estatals i les instruccions de la Generalitat . Fins ara només s’han dedicat a facturar, dissuadir i desinformar.

Farem un gran concurs amb els cartells rebuts, hi ha milers de premis!

A continuació alguns exemples del concurs de foto-denúncia. Esperem les teves fotos a lapasucat@gmail.com.”