Etiquetes

,

Rosa-roja-3Totes les que treballem dia a dia a una consulta o a un taulell d’un centre d’atenció primària ens trobem cara a cara amb històries i relats que emocionen. Alguns són tendres, d’altres fan patir, uns quants ens fan enrabiar i fins i tot n’hi ha que ens dibuixen somriures que en ocasions s’eixamplen fins convertir-se en rialles.

Ja fa un any que els Diaris de trinxera recopilen situacions reals explicades per professionals de l’atenció primària i les comparteixen a la xarxa. Volem felicitar els autors dels textos, però sobretot els editors que, amb cura i constància, han fet possible aquest aniversari i les més de 15.000 visites que ha rebut el blog.

Rellegint els Diaris, podem copsar algunes de les vivències a les consultes. Hi apareixen moltes de les dificultats i obstacles amb què ens trobem a les consultes, molt sovint fruit de la manca de coordinació i del paper subaltern que té l’atenció primària dins del sistema sanitari. També l’angoixa que ens genera prendre decisions en un marc d’incertesa obligada, la impotència davant  el patiment injust que només podem acompanyar (i denunciar), la perplexitat davant la medicalització creixent, la indignació per la falta de respecte a les decisions dels pacients, la satisfacció davant l’agraïment de les persones que atenem… I tantes altres emocions i sentiments que fan que valgui la pena llegir els Diaris de trinxera.

Feliç aniversari i salut!

Junta directiva de FoCAP

Anuncis