Etiquetes

, , ,

Ara fa un any la Ministra de Sanitat, Ana Mato, anunciava en una penosa roda de premsa el Real Decreto-ley 16/2012, de 20 de abril, de medidas urgentes para garantizar la sostenibilidad del Sistema Nacional de Salud y mejorar la calidad y seguridad de sus prestaciones. RD_medidas_sanitarias (1), que ha suposat  l’exclusió de centenars de milers de persones de l’atenció sanitària pública.

Fa dos dies la Plataforma per una Atenció Sanitària Universal a Catalunya, formada per 17 entitats socials i sanitàries demana, entre altres coses,  en la seva Declaració Unitària:

Al govern de l’Estat espanyol que derogui el Reial Decret Llei 16/2012 perquè vulnera clarament el dret a la salut. I quan això es doni, al Govern de la Generalitat de Catalunya que revoqui la Instrucció 10/2012 del Departament de Salut.

Al govern de la Generalitat de Catalunya que garanteixi d’una forma real i efectiva el dret a la protecció i cura de la salut individual i col·lectiva de tota la població sense distinció en funció de la situació administrativa

Als professionals de la salut que compleixin el seu jurament hipocràtic, actualitzat per la Declaració de Ginebra, i per tant garanteixin tots els mecanismes necessaris per atendre a totes les persones que ho requereixin. LLegir més