Etiquetes

, , ,

Donem la benvinguda al projecte Essencial. Afegint valor a la pràctica clínica,  una iniciativa de l’Agència d’Avaluació i Qualitat Sanitàries de Catalunya amb el suport de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques. El seu objectiu és identificar pràctiques clíniques de poc valor i promoure recomanacions per tal d’evitar-ne la realització.

Feia falta una iniciativa d’aquest tipus. Ara cal esperar que no quedi en paper mullat, com molts altres programes i projectes. Per això cal que sigui incorporat a la pràctica clínica de tots, des de l’atenció primària als hospitals, des de l’ICS als consorcis, mútues, fundacions, centres i consultes privades. I cal que els sistemes d’avaluació i concertació contemplin també indicadors de compliment i sistemes de pagament en funció del valor de la pràctica clínica.

Aquest és un camí raonable i beneficiós per a tothom, no les retallades sense seny, però cal explicar-ho bé als ciutadans, fent pedagogia dels fonaments científics del projecte. Sinó, ho rebran amb recel perquè ho associaran només a un objectiu d’estalvi. Els primers i més interessats en defensar pràctiques de valor i evitar les que no en tenen som els professionals. Posem-nos-hi !

Anuncis