Etiquetes

, , , ,

El mes de juny passat cinc entitats (CAPS, CCOO, FoCAP, SATSE i UGT) vam dirigir un escrit al Director del Servei Català de la Salut,  Sr. Josep Mª Padrosa, sol.licitant informació dels convenis i contractes amb els proveïdors d’assistència sanitària, així com els resultats dels seus serveis.
El CAPS publica una anàlisi preliminar que us oferim amb ànim de difondre i contribuir al debat sobre transparència del sistema sanitat. Transparència_absoluta_en_el_Sistema_Sanitari.

Registrats a l’any 2011 total: 1.594 concerts (que no son proveïdors ja que molts proveïdors estan repetits en atenció primària, hospitals, sociosanitaris, salut mental, etc. Es divideixen en els apartats següents: 1. Atenció extrahospitalària: 1.193 concerts. A ajuntaments: (1.100 convenis), empreses de transport sanitari, serveis de fisioteràpia..  2.Gestió hospitalària especialitzada: 75 concerts

En el document també es recullen dades del Central_resultats_quartinforme_2012. Es pot observar una gran variabilitat en molts indicadors de qualitat. Demanem al CatSalut una anàlisi curosa dels resultats dels centres sanitaris de Catalunya i l’establiment d’estàndars de qualitat i d’eficiència per a futurs concerts. Aquests han d’estar condicionats al seu compliment. És hora de racionalitzar per millorar serveis i costos, revisar prestacions de cada centre en funció de població i patologia atesa, i conseqüentment, revisar els concerts. Aquesta funció ha se ser encarregada a un organisme públic format per persones expertes en sanitat i economia que no tinguin conflictes d’interès amb les parts contractades.