Etiquetes

, ,

” Benvolguda companya/benvolgut company,    Com ja saps, aquest mes d’octubre ha començat la campanya de vacunació contra la grip. Per incentivar la vacunació entre el personal sanitari hem decidit sortejar una sortida turística d’un dia al Berguedà amb dinar inclòs (gentilesa de l’empresa “Visita el Berguedà” -www.viatgesisortides.com ) entre aquells professionals de la Catalunya Central que constin a l’e-CAP vacunats de la grip abans del 14 de desembre. El guanyador del sorteig es donarà a conèixer el dia 20 de desembre a través de la intranet de la GTCC. Per participar, recordeu: vacuneu-vos, registreu la vacuna a l’e-CAP. Molta sort! “

Aquest és el cos del missatge que han rebut al correu corporatiu els professionals sanitaris de la Catalunya Central. Volíem compartir els interrogants i dubtes que ens sorgeixen sobre la seva forma i contingut:

1/ En primer lloc, portar a terme l’incentiu de la vacunació mitjançant el sorteig d’un viatge en temps en què a nivell científic és discutible l’aplicació de la mateixa. Oferir als nostres pacients les opcions terapèutiques adequades mai hauria de dependre d’un incentiu monetari o similar.

2/ El correu dóna a entendre que algú consultarà les històries clíniques dels professionals sanitaris per a saber si s’han vacunat o no. Aquest fet i la publicació de la resolució del sorteig impliquen un atemptat a la confidencialitat de les dades sanitàries. Posa de manifest, com altres actuacions, les deficiències de la nostra administració sanitària en la protecció d’aquest dret.

3/ Seria convenient donar a conèixer aquest tipus d’iniciatives, amb la declaració de conflictes de interès, si els hi hagués, de forma que els nostres pacients coneguessin tots els factors que influeixen en la recomanació de l’aplicació de la vacunació. Ja que si hi ha incentiu i pressió des de les direccions dels equips d’AP per l’administració de la mateixa, potser es posi al descobert que no és només ciència i evidència el que mou la nostra pràctica.

Aquesta és la opinió del grup d’ètica de la CAMFIC: El fi no justifica els mitjans

I tu… què opines?

 

Anuncis