Etiquetes

, ,

Les retallades pressupostàries dutes a terme a Grècia des de ja fa temps ja han fet notar els seus efectes sobre la salut dels ciutadans: la gent del carrer està pagant les conseqüències de la crisis perdent l’accés als serveis preventius, tenint més risc de patir VIH i MTS i fins i tot perdent la vida en el pitjor dels casos.

L’article “Health effects of financial crisis: omens of a Greek tragedy” explica que la gent es visita menys al metge tot i considerar-ho necessari, per massa llistes d’espera o massa distància.  També explica que es visiten menys als centres de primària i més als hospitals i que també s’han reduït fins i tot les visites als centres privats a causa de les retallades de personal.

Pel què fa als resultats de salut, han empitjorat sobretot als grups més vulnerables:  hi ha més gent que diu que té mala salut, hi ha més suïcidis i més violència en general. També han augmentat els casos de VIH i d’ús d’heroïna i, per contra, hi ha pitjor accés als programes de rehabilitació.

www.thelancet.com. Autors: A. Kentikelenis, M. Karanikolos, I. Papanicolas, S. Basu, M. McKee, D. Stuckler.