Etiquetes

,

Davant la convocatòria de vaga que fa Metges de Catalunya per als dies 15 i 16, el FoCAP considera que és una llàstima que no es tracti d’una convocatòria unitària de tots els sindicats que representen als treballadors i treballadores de la sanitat  i que convoqui a tots els col·lectius en defensa d’un sistema de salut públic de qualitat.

L’assemblea d’AP reunida el dissabte dia 5 de novembre va debatre la oportunitat d’adherir-se a una convocatòria de vaga i es van posar de manifest diferents postures des de donar suport a una vaga com la que ara es convoca, fins a propiciar mobilitzacions de vaga de zel.

La junta del FoCAP considera que, independentment de la decisió personal de cadascú de  donar o no suport a la vaga, cal seguir amb les mobilitzacions unitàries en defensa d’un sistema públic de salut amb una atenció primària de qualitat on la veu dels i les professionals sigui tinguda en compte.

En aquest sentit posem en marxa les següents accions, recollides de les propostes fetes en l’assemblea:

– S’enviarà el MANIFEST aprovat a l’assemblea d’AP a entitats professionals d’AP, col.legis professionals, sindicats, partits polítics i associacions ciutadanes relacionades amb la sanitat
– Promoure activitats en defensa del sistema públic de salut i de l’atenció primària en tots els CAP de Catalunya els dies 15 i 16 de novembre:

  • Lectura del MANIFEST DE L’ASSEMBLEA D’AP a tots els CAP.
  • Difusió del Manifest entre les entitats ciutadanes (inclosos ajuntaments) de cada poble o barri i promoure adhesions individuals i d’entitats.
  • Difusió del Manifest als nostres directius i instar-los a què l’enviïn als seus.
  • Posar en marxa alguna acció, o totes, del següent kit de mobilitzacions que posem a la vostra disposició:
  1. Cartells: Abans de votar consulti el seu metge o infermera (català, castellà). Pensi’s bé el seu votEstan destruint la sanitat pública.
  2. Enganxines
  3. Xapes: blanques, negres. Ens en pots encarregar i te les farem arribar (1€/xapa). Escriu-nos a assembleaAP@gmail.com
  4. Llaç de color negre (dol per la sanitat pública)
  5. Videos a les pantalles: Sicko
  6. El Suropositiu: L’objectiu és ensenyar la feina que fem, les iniciatives que s’hagin engegat a cada centre per a millorar l’assistència que oferim. Penjar-ho un suro en un espai del CAP on el puguin veure tant el personal com els usuaris amb colors macos que alegrin la vista. Aquí teniu les propostes per penjar al Suropositiu.
Fes un comentari explicant-nos què feu al vostre centre, què hi diu la gent (companys/es, usuari/àries)! Si teniu fotos, envieu-nos-les a assembleaAP@gmail.com, les penjarem.