Una resident de MFiC de la Unitat Docent de la Metropolitana Nord ens ha fet arribar aquest escrit (l’autora prefereix preservar l’anonimat).

El divendres 30 d’octubre a  la 1.30h des de Recursos Humans de la nostra zona ens van enviar un correu dient que les hores de guàrdia màximes permeses i, per tant, pagades eren de 600h. Totes aquelles persones que les haguessin fet ja no podrien fer més guàrdies, ja que no serien remunerades. A part d’això, el correu que ens van enviar estava ple d’errades. En molts casos, ni les hores de guàrdia estaven ben comptades, ja que deien que no es podien fer més guàrdies quan el nombre total hores realment no superava les 600 (en el nostre hospital hem comptat les hores de guàrdia pagades, alguns les havien superat i a d’altres poc els falta), però tot i així el nom apareixia a la llista dels que ja no podien fer-ne més. A part de comptar les hores per any natural i no any de residència (així és més fàcil haver-les realitzat, òbviament). Cal tenir en compte els problemes de no assistència a una guàrdia quan la tens programada a l’hospital.

Ahir dimarts 4 d’octubre, es van reunir els coordinadors dels ambulatoris amb el Dr. Juncosa i el Dr. Gracia. Alguns residents de la UD Metropolitana Nord hem estat al vestíbul de l’edifici ICS a Sabadell. Quan han sortit ens han dit que quedava anul·lat el correu de divendres fins a nova ordre. Però que ja tenen reunió de comissió de docència el dijous o divendres.

Pel que hem entès, això és un pegat, la pròxima acció serà una retallada en bloc per tot l’ICS, no sé si es referia a MFiC o a la totalitat de residents de l’ICS.

Anuncis